Hozzávalók:
1 doboz gorgonzola (kb.200 gr)
20 dkg vaj
20 dkg liszt
3 dl tej
3 db nagyobb filézett csirkemell
fűszerek
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk és laposabb 4-5 cm-es darabokra vágjuk, tetszés szerint fűszerezzük (Kotányi szárnyas és grill fűszerkeveréket használtam), majd egy sütőtálba fektetjük őket.
A gorgonzolás krémhez a vajat kockákra vágva felolvasztjuk egy serpenyőben, majd a tűzről lehúzzuk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet is. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen, ezért folyamatosan kevergessük. Ezt követően visszatesszük a tűzre és beletesszük a felkockázott gorgonzolát, addig keverjük, amíg bele nem olvad a sajt. Levesszük a tűzről, borsozzuk egy picit sózhatjuk is, és teszünk bele apróra vágott friss rozmaringot. Ezt a krémet öntjük rá a sütőtálba fektetett hús darabokra.
Sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul a csirke és szép aranybarna nem lesz a teteje, közepes lángon kb. 45 perc alatt készül el.
Köretként rizzsel és friss kevert salátával (kisebb darabokra tépkedett jégsaláta, uborka és paradicsom kockák) tálaltam, de krokettel is zseniális :)
Jó étvágyat!