rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Gorgonzolás csirkemell

2018. április 24. - rozmaring és levendula

gorgonzolas_csirke_3.jpg

 

Hozzávalók:

1 doboz gorgonzola (kb.200 gr)

20 dkg vaj

20 dkg liszt

3 dl tej

3 db nagyobb filézett csirkemell

fűszerek

 

Elkészítése:

A csirkemelleket megmossuk és laposabb 4-5 cm-es darabokra vágjuk, tetszés szerint fűszerezzük (Kotányi szárnyas és grill fűszerkeveréket használtam), majd egy sütőtálba fektetjük őket.

gorgonzolas_cs_1.JPG

A gorgonzolás krémhez a vajat kockákra vágva felolvasztjuk egy serpenyőben, majd a tűzről lehúzzuk és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet is. Ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen, ezért folyamatosan kevergessük. Ezt követően visszatesszük a tűzre és beletesszük a felkockázott gorgonzolát, addig keverjük, amíg bele nem olvad a sajt. Levesszük a tűzről, borsozzuk egy picit sózhatjuk is, és teszünk bele apróra vágott friss rozmaringot. Ezt a krémet öntjük rá a sütőtálba fektetett hús darabokra.

gorgonzolas_cs_2.JPG

Sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul a csirke és szép aranybarna nem lesz a teteje, közepes lángon kb. 45 perc alatt készül el.

Köretként rizzsel és friss kevert salátával (kisebb darabokra tépkedett jégsaláta, uborka és paradicsom kockák) tálaltam, de krokettel is zseniális :)

salata.JPG

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr5013867636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása