Sokszor a hagyományos, a jól megszokott íz a legjobb, legfinomabb, ezért is készítettem egy adag rántott pulykamellet, petrezselymes burgonyával, ecetes paradicsomsalátával, ami ebben a nyári melegben kifejezetten hűsítő volt.
Hozzávalók:
egy nagyobb darab pulykamell
só
bors
ízlés szerint fűszerek
olaj a sütéshez
1 tojás
liszt
zsemlemorzsa
8 közepes szem új burgonya
petrezselyem
a paradicsomsalátához:
15 szem koktélparadicsom
1 szál újhagyma
1 fej kisebb lilahagyma
2 teáskanál 20%-os ecet
só
víz
Elkészítése:
A pulykemellet 3-5 cm-es darabokra vágjuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastag darabok, inkább vékonyabb szeletek legyenek, amiket jól át tudunk sütni. Ízlés szerint befűszerezzük panírozás előtt. Picit állni hagyjuk, majd a hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük.
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk és megsózzuk. Serpenyőben forró olajon lassan megsütjük, a végén petrezselyemmel meghintjük.
A paradicsomsalátához a paradicsomokat megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük és megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és lilahagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk az ecetet, összekeverjük. Tálalás előtt 30 perce hűtőbe téve állni hagyjuk.
Jó étvágyat!