rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Fűszeres rántott pulykamell, ecetes paradicsomsalátával és petrezselymes burgonyával

2018. július 19. - rozmaring és levendula

Sokszor a hagyományos, a jól megszokott íz a legjobb, legfinomabb, ezért is készítettem egy adag rántott pulykamellet, petrezselymes burgonyával, ecetes paradicsomsalátával, ami ebben a nyári melegben kifejezetten hűsítő volt.

rantott_pulykamell_paradicsomsalataval.jpg

Hozzávalók:

egy nagyobb darab pulykamell

bors

ízlés szerint fűszerek

olaj a sütéshez

1 tojás

liszt

zsemlemorzsa

8 közepes szem új burgonya

petrezselyem

a paradicsomsalátához:

15 szem koktélparadicsom

1 szál újhagyma

1 fej kisebb lilahagyma

2 teáskanál 20%-os ecet

víz

Elkészítése:

A pulykemellet 3-5 cm-es darabokra vágjuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vastag darabok, inkább vékonyabb szeletek legyenek, amiket jól át tudunk sütni. Ízlés szerint befűszerezzük panírozás előtt. Picit állni hagyjuk, majd a hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk és megsózzuk. Serpenyőben forró olajon lassan megsütjük, a végén petrezselyemmel meghintjük.

A paradicsomsalátához a paradicsomokat megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük és megsózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és lilahagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk az ecetet, összekeverjük. Tálalás előtt 30 perce hűtőbe téve állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr714122719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása