rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Vaníliás - mazsolás csiga

2018. november 13. - rozmaring és levendula

vanilias_csiga_3.jpeg

Ha választanom kell a vaníliás és a kakaós között, egyértelműen a vaníliás mellett döntök, legalábbis csigában mindenképpen :) Az egyik népszerű kávézóban az utóbbi időben rendre lecsúsztam róla, mert csak pár darabot sütnek belőle, mivel nem nagyon fogy. Elhatároztam, hogy megpróbálom, hátha sikerül ... és úgy tűnik, hogy sikerült :)

Hozzávalók 12 db-hoz:

1 db tekercsben kapható leveles tészta

Vanília krém (őszinte leszek, most nem pepecseltem a krém elkészítésével és pudingot főztem)

egy marék mazsola

pici rum a mazsolához

Elkészítése:

A leveles tésztát kiterítjük és megkenjük a sűrű állagúra főzött pudinggal, meghintjük a mazsolával és óvatosan feltekerjük, majd 12 részre vágjuk.

Az így kapott kis tekercseket sütőpapírral bélelt tesire fektetjük.

vanilias_csiga_2.jpeg

 

 Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Kávéhoz, teához vagy télen egy jó forró kakaóhoz kihagyhatatlan. Jó étvágyat!

vanilias_csiga_4.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr8714354467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása