rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Kacsacomb lencsefőzelékkel

2019. november 11. - rozmaring és levendula

kacsacom_lencsefozelekkel.jpg

Hozzávalók:

4 db kacsacomb

őrölt bors

zöldfűszerek (kakukkfű, rozmaring, tárkony, bazsalikom)

a lencséhez:

2 doboz előfőzött lencse

3 fej vöröshagyma

olaj

1 teáskanál mustár

őrölt pirospaprika

2 db babérlevél

a habaráshoz:

tejföl

liszt

Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk, lecsepegtetjük, a bőrét beirdaljuk és sóval, borssal, zöldfűszerekkel alaposan bedörzsöljük. Sütőtálba helyezzük bőrös részükkel lefelé, saját zsírjában fog sülni, ezért semmit nem teszünk hozzá, alufóliával letakarva kb. 1 órán át sütjük egyenletesen 170 fokon, majd, amikor elkezdett megpirulni, megfordítjuk és további 1 órát sütjük. Folyamatosan ellenőrizzük, hogy puha-e.

A lencsefőzelékhez a hagymákat felaprítjuk és olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk a lábost, hagyjuk egy picit kihűlni és megszórjuk a hagymát az őrölt paprikával, hozzáadjuk a mustárt majd a 2 doboz lencsét, beledobjuk a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megfőzzük.

Amikor megfőtt belekeverjük a habarást (kb. 3 evőkanál tejfölt 1-1,5 csapott evőkanál liszttel elkeverünk).

 

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr7115301250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása