rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Töltött csirke

2019. február 05. - rozmaring és levendula

Gyermekkorom ízeit idéző töltött csirke tökéletes vasárnapi ebédnek való finomság. Tölthetünk egész csirkét, de dolgozhatunk csirkecombokkal is vagy csirkemellel, mindenkinek az ízlésére van bízva.

toltott_csirke_2.jpeg

 

A töltelék elkészítéséhez szükségünk lesz:

2 db sárgarépára

1 db fehérrépára

2 fej vöröshagymára

2 db főtt tojásra

1 db vízbe áztatott zsemlére

őrölt borsra

sóra

őrölt pirospaprikára

aprított petrezselyemre

olajra a pirításhoz

 

... és természetesen a megtöltenivalóra.

Elkészítése:

Az egész csirkét alaposan megmossuk. A könnyebb sütés miatt félbevágtam, de egészben is hagyhatjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és félretesszük, amíg elkészül a töltelék.

A tojásokat feltesszük főni. A zöldségfélét megpucoljuk és megmossuk,  a répákat és a hagymát is felkarikázzuk. Egy lábosba olajat öntünk és lefedve megdinszteljük a répákat, majd a felkarikázott vöröshagymát. Amikor elkészült a répa kivesszük és áttesszük egy másik tálba, majd hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát is (arra ügyeljünk, hogy az olajat csepegtessük le, különben nagyon olajos tölteléket kapunk), mehet hozzájuk a beáztatott zsömle és a 2 db főtt tojás is. Régebben a hozzávalókat húsdarálón daráltuk le, a munkafolyamat megkönnyítése miatt kipróbáltuk botmixerrel és így is ugyanazt az eredményt kaptuk, úgyhogy a hozzávalókat egy tálba téve darabosra turmixoljuk és hozzáadjuk a fűszereket. Amikor elkészült a töltelék megtöltjük vele a csirkét. Mi most a félbevágott csirke bőre alá tömködtük be, a csirkecombok esetében is ugyanígy járunk el. Ha egészben hagyjuk a csirkét, akkor a belsejébe töltjük és hústűvel összefogjuk, hogy ne folyjon ki.

toltott_csirke_1.jpeg

A csirkét tepsibe tesszük és alufóliával lefedve kb. 1 - 1,5 óra alatt puhára sütjük.

Köretnek zöldséges bulgurt tálalunk.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr2114609224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása