Ez a kis francia apró teasüti az egyik kedvencem, amit nagyon szeretek elkésziteni, szinte heti rendszerességgel sütök egy-egy adagot valamilyen ízesítéssel.
Most az alap változat, a citromos madeleine elkészítésének módját osztom meg veletek.
Hozzávalók
10 dkg finom liszt
10 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj (szerintem margarinnal finomabb, ezért Rama-t használok)
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütő esetében 4-es fokozat), a sütőformát pedig kivajazzuk és kilisztezzük.
A cukrot a tojásokkal 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat vagy margarint. Végül mehet bele a citrom leve és a reszelt héja. Tovább kevergetjük az egészet, amíg krémes állagú nem lesz.
Ha elkészült a krém, beletesszük a sütiformákba és mehet be a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Teához, forrócsokihoz nagyon finom.