rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Az egyik legfinomabb teasüti, a madeleine...

2016. október 16. - rozmaring és levendula

 

image_3_1.jpeg

Ez a kis francia apró teasüti az egyik kedvencem, amit nagyon szeretek elkésziteni, szinte heti rendszerességgel sütök egy-egy adagot valamilyen ízesítéssel. 

Most az alap változat, a citromos madeleine elkészítésének módját osztom meg veletek.

 

 

 

Hozzávalók

10 dkg finom liszt

10 dkg cukor

10 dkg olvasztott vaj (szerintem margarinnal finomabb, ezért Rama-t használok)

2 egész tojás

1 citrom reszelt héja

1 citrom leve

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütő esetében 4-es fokozat), a sütőformát pedig kivajazzuk és kilisztezzük.

image_18_copy.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

A cukrot a tojásokkal 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat vagy margarint. Végül mehet bele a citrom leve és a reszelt héja. Tovább kevergetjük az egészet, amíg krémes állagú nem lesz. 

image_15_copy.jpeg

Ha elkészült a krém, beletesszük a sütiformákba és mehet be a sütőbe és aranybarnára sütjük. 

Teához, forrócsokihoz nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr8011813077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2016.10.19. 16:51:46

Kedves Blogger a margarin nem vaj. Teljesen máshogy viselkedik és más ízt ad a tésztának, legfeljebb állagra hasonlít, mint a kocsikenőcs és a zsír. Mégsem csereszabatos a két termék. A vaj tejszínből készül, a margarin olajból. Optimális esetben napraforgó olajból, kevéssé optimális esetben kőolajból.

Offon kívül, nem kell a kis formákat kivajazni? elég a tésztában lévő zsiradék ahhoz, h ne ragadjon bele?
Előre is köszönöm!

mpl 2016.10.19. 18:22:50

Aki vaj helyett margarint használ egy francia receptben, az minden aljasságra képes... :-)))
süti beállítások módosítása