Amikor egy könnyű, gyors vacsorára vágyunk, ideális választás a salátából készült finomság.
Hozzávalók:
lollo rosso
ruccola
4-5 szem retek
3-4 szem paradicsom
1-2 kisebb fej lila hagyma
1 db kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
1 db csikemell
olaj
só
bors
Az öntethez:
1 doboz natúr joghurt
ízlés szerint 1-1,5 csapott evőkanál majonéz
1 teáskanál dijoni mustár
krémes balzsamecet
Elkészítése:
A salátát apróra tépkedjük, a retket, lila hagymát vékonyra felkarikázzuk, a kápia paprikát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.
A csirkemellet felkockázzuk és olajod megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük.
Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük és rácsurgatjuk a salátára. Igazság szerint az öntetet mindig érzésre készítem, menet közben kóstolgatom és amikor pont jó, akkor hagyom abba és nem teszek már bele semmit.
Jó étvágyat!