rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Saláta vacsora

2019. szeptember 26. - rozmaring és levendula

salatavacsora_2.jpg

Amikor egy könnyű, gyors vacsorára vágyunk, ideális választás a salátából készült finomság.

Hozzávalók:

lollo rosso

ruccola

4-5 szem retek

3-4 szem paradicsom

1-2 kisebb fej lila hagyma

1 db kápia paprika

2 gerezd fokhagyma

olivaolaj

1 db csikemell

olaj

bors

Az öntethez:

1 doboz natúr joghurt

ízlés szerint 1-1,5 csapott evőkanál majonéz

1 teáskanál dijoni mustár

krémes balzsamecet

Elkészítése:

A salátát apróra tépkedjük, a retket, lila hagymát vékonyra felkarikázzuk, a kápia paprikát vékony csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.

salatavacsora_1.jpg

A csirkemellet felkockázzuk és olajod megsütjük, sóval, borssal fűszerezzük.

Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük és rácsurgatjuk a salátára. Igazság szerint az öntetet mindig érzésre készítem, menet közben kóstolgatom és amikor pont jó, akkor hagyom abba és nem teszek már bele semmit. 

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr4315172924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása