rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Mascarponés túrótorta

2019. szeptember 26. - rozmaring és levendula

mascarpones_turotorta_1.jpg

Sajttortának is nevezhetnénk, de mégsem azonos azzal, egy kicsit más, ezért kapta ezt a nevet. 

Hozzávalók:

 20 dkg darált háztartási keksz

12 dkg vaj

250 gr mascarpone

250 gr krémes állagú túró

2 csapott evőkanál cukor

2 evőkanál liszt

2 egész tojás

1 kisebb citrom leve

1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A kekszet daráljuk meg majd keverjük össze a megolvasztott és lehűtött vajjal. Egy 23 cm-es csatos tortaformát alaposan vajazzunk ki  és tegyük bele a vajas kekszet, amit alaposan nyomkodjunk le. Előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig. Picit megbarnul a keksz teteje, akkor lesz jó, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

A többi hozzávalót egy nagy tálban keverjük össze. A krémet öntsük a kihűlt kekszes alapra és egyengessük el. Tegyük be a 150 fokos sütőbe és kb. 40-45 perc alatt süssük meg. Fontos, hogy amikor elkészült, ne vegyük ki, csak nyissuk ki a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk, hogy a sütőben hűljön ki. Egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, jót tesz neki :) Díszíthetjük szezonális gyümölcsökkel, lekvárral, de így önmagában is nagyon finom :)

Jó sütést kívánok!

 

mascarpones_turotorta_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr915171186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása