rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Lazac édesköménnyel és sült hagymával

2018. március 01. - rozmaring és levendula

edeskomeny_lazaccal.jpeg

Hozzávalók:

4 szép szelet lazac

2 db édeskömény

3 közepes fej vöröshagyma

olaj

bors

zöldfűszerek (bazsalikom, tárkony, kakukkfű)

Elkészítése:

edeskomeny.jpeg

Az édesköményt és a hagymát megpucoljuk, majd picit vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, először az édesköményt tesszük bele, és lefedve pároljuk.

edeskomeny_2.jpeg

Amikor elkezd megpuhulni, akkor tesszük csak hozzá a felkarikázott vöröshagymát, és együtt lefedve pároljuk tovább, közben borsozzuk, zöldfűszerekkel fűszerezzük. Akkor lesz kész, amikor aranybarna színű lesz.

Közben a lazacot enyhén megsózzuk, megborsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

Egy tálalótálra halmozzuk az édesköményes-hagymás keveréket, és ráhelyezzük a lazac szeleteket. Ebédnek is, vacsorának is kiváló, hamar elkészül és még egészséges is :)

Jó étvágyat!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr8113707544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása