Hozzávalók:
4 szép szelet lazac
2 db édeskömény
3 közepes fej vöröshagyma
olaj
só
bors
zöldfűszerek (bazsalikom, tárkony, kakukkfű)
Elkészítése:
Az édesköményt és a hagymát megpucoljuk, majd picit vastagabb szeletekre vágjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, először az édesköményt tesszük bele, és lefedve pároljuk.
Amikor elkezd megpuhulni, akkor tesszük csak hozzá a felkarikázott vöröshagymát, és együtt lefedve pároljuk tovább, közben borsozzuk, zöldfűszerekkel fűszerezzük. Akkor lesz kész, amikor aranybarna színű lesz.
Közben a lazacot enyhén megsózzuk, megborsozzuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.
Egy tálalótálra halmozzuk az édesköményes-hagymás keveréket, és ráhelyezzük a lazac szeleteket. Ebédnek is, vacsorának is kiváló, hamar elkészül és még egészséges is :)
Jó étvágyat!