rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Sült lazac zöldséges bulgurral és olívaolajos-fokhagymás spagettivel

2018. október 09. - rozmaring és levendula

lazac_bulgurral_spagettivel.jpeg

Hozzávalók:

4 vékonyabb szelet, jó minőségű lazac

a bulgurhoz:

1 bögre bulgur

húsleves lé vagy víz (ebből kb. kétszer annyi kell, mint amennyi bulgurt kimérünk)

2 közepes méretű sárgarépa

2 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

olaj a sütéshez

a spagettihez:

spagetti (Barilla Spaghettini n.3-at használtam)

olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

bazsalikom, kakukkfű

őrölt bors

citrom a tálaláshoz

Elkészítés:

A lazacot teljesen natúr, minden fűszer nélkül serpenyőben olajon megsütjük.

A bulgurt forró vízzel leöblítjük, majd egy lábosba öntjük és kétszer annyi vízzel vagy húsleves lével lefedve puhára főzzük.

Serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a felkockázott sárgarépát, vöröshagymát és fokhagymát. bulgurhoz.jpeg

Amikor a sárgarépa már kapott egy kis színt, de még nem puha, hanem roppanós, akkor az egészet hozzáadjuk a megfőtt bulgurhoz és alaposan összekeverjük.zoldseges_bulgur.jpeg

Egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket. A spagettit forró vízben megfőzzük. Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük és hozzáadjuk a fokhagymához, jól összekeverjük, fűszerezzük.

Tálaláskor a lazacot és a spagettit is meglocsolhatjuk egy kis citromlével.

Jó étvágyat! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr9314291987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása