Hozzávalók:
4 vékonyabb szelet, jó minőségű lazac
a bulgurhoz:
1 bögre bulgur
húsleves lé vagy víz (ebből kb. kétszer annyi kell, mint amennyi bulgurt kimérünk)
2 közepes méretű sárgarépa
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
a spagettihez:
spagetti (Barilla Spaghettini n.3-at használtam)
olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom, kakukkfű
őrölt bors
citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A lazacot teljesen natúr, minden fűszer nélkül serpenyőben olajon megsütjük.
A bulgurt forró vízzel leöblítjük, majd egy lábosba öntjük és kétszer annyi vízzel vagy húsleves lével lefedve puhára főzzük.
Serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a felkockázott sárgarépát, vöröshagymát és fokhagymát.
Amikor a sárgarépa már kapott egy kis színt, de még nem puha, hanem roppanós, akkor az egészet hozzáadjuk a megfőtt bulgurhoz és alaposan összekeverjük.
Egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymagerezdeket. A spagettit forró vízben megfőzzük. Amikor megfőtt a tészta, leszűrjük és hozzáadjuk a fokhagymához, jól összekeverjük, fűszerezzük.
Tálaláskor a lazacot és a spagettit is meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
Jó étvágyat! :)