Sajttortának is nevezhetnénk, de mégsem azonos azzal, egy kicsit más, ezért kapta ezt a nevet.
Hozzávalók:
20 dkg darált háztartási keksz
12 dkg vaj
250 gr mascarpone
250 gr krémes állagú túró
2 csapott evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 egész tojás
1 kisebb citrom leve
1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A kekszet daráljuk meg majd keverjük össze a megolvasztott és lehűtött vajjal. Egy 23 cm-es csatos tortaformát alaposan vajazzunk ki és tegyük bele a vajas kekszet, amit alaposan nyomkodjunk le. Előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig. Picit megbarnul a keksz teteje, akkor lesz jó, vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
A többi hozzávalót egy nagy tálban keverjük össze. A krémet öntsük a kihűlt kekszes alapra és egyengessük el. Tegyük be a 150 fokos sütőbe és kb. 40-45 perc alatt süssük meg. Fontos, hogy amikor elkészült, ne vegyük ki, csak nyissuk ki a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk, hogy a sütőben hűljön ki. Egy éjszakára hűtőbe is tehetjük, jót tesz neki :) Díszíthetjük szezonális gyümölcsökkel, lekvárral, de így önmagában is nagyon finom :)
Jó sütést kívánok!