Ezt a sült zöldséges variációt akkor készítettem nyáron, amikor a húsokat a kertben sütöttük és nem volt idő arra, hogy a zöldségek is ott süljenek meg, mégis jót szerettünk volna enni. Amíg a húsok kint sültek, bent a sütőben megsültek a zöldségek is.
Hozzávalók:
5 db sárgarépa
2 db kisebb cukkini
3 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2-3 kisebb burgonya
1 ág friss rozmaring
só
bors
olaj
fűszerek
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk/megpucoljuk (a cukkini héját most nem távolítottam el) és nagyobb darabokra vágva sütőtálba tesszük. Olíva olajjal meglocsoljuk, vaj darabkákat is tehetünk a zöldségek közé és betesszük a sütőbe. A fűszereket menet közben adjuk hozzá. Folyamatosan ellenőrizzük, hogy kell-e még egy kis olaj vagy fűszer és pótoljuk, ha szükséges. 200 fokon kb. 30-45 perc alatt puhára sül, de folyamatosan ellenőrizzük, hogy jó-e, megsült-e.
Jó étvágyat hozzá!