rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Sült zöldségek rusztikusan

2019. szeptember 26. - rozmaring és levendula

sult_zoldsegek_darabos.jpg

Ezt a sült zöldséges variációt akkor készítettem nyáron, amikor a húsokat a kertben sütöttük és nem volt idő arra, hogy a zöldségek is ott süljenek meg, mégis jót szerettünk volna enni. Amíg a húsok kint sültek, bent a sütőben megsültek a zöldségek is.

Hozzávalók:

5 db sárgarépa

2 db kisebb cukkini

3 fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

2-3 kisebb burgonya

1 ág friss rozmaring

bors

olaj

fűszerek

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk/megpucoljuk (a cukkini héját most nem távolítottam el) és nagyobb darabokra vágva sütőtálba tesszük. Olíva olajjal meglocsoljuk, vaj darabkákat is tehetünk a zöldségek közé és betesszük a sütőbe. A fűszereket menet közben adjuk hozzá. Folyamatosan ellenőrizzük, hogy kell-e még egy kis olaj vagy fűszer és pótoljuk, ha szükséges. 200 fokon kb. 30-45 perc alatt puhára sül, de folyamatosan ellenőrizzük, hogy jó-e, megsült-e.

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr6215171254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása