rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Lazacos farfalle

2016. július 21. - rozmaring és levendula

 

image_9_2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

  

Hozzávalók:

1 csomag farfalle tészta

10 dkg lazac

olivaolaj

3 nagyobb gerezd fokhagyma

0,5 dl fehérbor

bazsalikom

1 tk dijoni mustár

bors

chili

parmezán

lime leve

 

Elkészitese:

Olivaolajon az apró kockákra szeletelt lazacot alacsony lángon sütjük pár percig, nem kell sokáig, mert hamar átsül.

Közben 1 l vizet felforralunk és megfőzzük benne a tésztát.

A lazachoz hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymákat, ízlés szerint tehetünk bele egy pici chilit (éppen csak egy keveset, hogy ne rontsa el az ízét) és beleszórjuk a felaprított friss bazsalikomot, néhány percig sütjük még, hogy összeérjenek az ízek. Majd adunk hozzá egy teáskanálnyi dijoni mustárt, végül felöntjük a fehérborral, picit hadjuk főni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az elkészult tésztát.

image_11.jpeg

 

Reszelt parmezánnal és egy kis lime lével meghintjük.

Friss salátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr88895890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása