Hozzávalók:
1 csomag farfalle tészta
10 dkg lazac
olivaolaj
3 nagyobb gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
bazsalikom
1 tk dijoni mustár
só
bors
chili
parmezán
lime leve
Elkészitese:
Olivaolajon az apró kockákra szeletelt lazacot alacsony lángon sütjük pár percig, nem kell sokáig, mert hamar átsül.
Közben 1 l vizet felforralunk és megfőzzük benne a tésztát.
A lazachoz hozzáadjuk az apróra vágott vagy zúzott fokhagymákat, ízlés szerint tehetünk bele egy pici chilit (éppen csak egy keveset, hogy ne rontsa el az ízét) és beleszórjuk a felaprított friss bazsalikomot, néhány percig sütjük még, hogy összeérjenek az ízek. Majd adunk hozzá egy teáskanálnyi dijoni mustárt, végül felöntjük a fehérborral, picit hadjuk főni, majd hozzáöntjük a tejszínt. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük az elkészult tésztát.
Reszelt parmezánnal és egy kis lime lével meghintjük.
Friss salátával tálaljuk.