Egy tökéletes meleg, nyári este elengedhetetlen része egy finom zöldsaláta és egy jó fajta fehér bor :)
Hozzávalók:
1 zacskó rukkola
1 nagyobb cikória
néhány levél jégsaláta
negyed darab kígyó uborka
néhány szem retek
1 db kisebb lilahagyma
feta/ parmezán
megsütött csirkemell
a saláta öntethez:
natúr johurt
majonéz
1 teáskanál dijoni mustár
szőlőmag olaj
1 teáskanál krémes balzsamecet
Elkészítése:
A megmostott rukkolát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cikóriát , a feltépkedett jégsaláta leveleket, a vékonyra karikázott retket és lilahagymát, a félkörökre szeletelt kígyóuborkát. Ha van egy kis feta sajtunk vagy parmezánunk, akkor azt is beletehetjük, de ha nincs, az sem baj. A salátát szőlőmagolajjal átforgatjuk. Rátesszük a felszeletelt, fűszeresen megsütött csirkemellet.
Az öntethez a natúr joghurtot összekeverjük a majonézzel, dijoni mustárral, szőlőmagolajjal, balzsamecettel. Nagyon finom lesz, érdemes kipróbálni :)
Jó étvágyat!