rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Sültcsirkés zöldsaláta

2018. július 19. - rozmaring és levendula

zoldsalata_2.jpg

Egy tökéletes meleg, nyári este elengedhetetlen része egy finom zöldsaláta és egy jó fajta fehér bor :)

Hozzávalók:

1 zacskó rukkola

1 nagyobb cikória

néhány levél jégsaláta

negyed darab kígyó uborka

néhány szem retek

1 db kisebb lilahagyma

feta/ parmezán

megsütött csirkemell

a saláta öntethez:

natúr johurt

majonéz

1 teáskanál dijoni mustár

szőlőmag olaj

1 teáskanál krémes balzsamecet

 

Elkészítése:

A megmostott rukkolát egy tálba tesszük és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott cikóriát , a feltépkedett jégsaláta leveleket, a vékonyra karikázott retket és lilahagymát, a félkörökre szeletelt kígyóuborkát. Ha van egy kis feta sajtunk vagy parmezánunk, akkor azt is beletehetjük, de ha nincs, az sem baj. A salátát szőlőmagolajjal átforgatjuk. Rátesszük a felszeletelt, fűszeresen megsütött csirkemellet.

zoldsalata_0.jpg

Az öntethez a natúr joghurtot összekeverjük a majonézzel, dijoni mustárral, szőlőmagolajjal, balzsamecettel. Nagyon finom lesz, érdemes kipróbálni :)

 

Jó étvágyat!

 

zoldsalata_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr8314109185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása