Hozzávalók:
4-5 közepes méretű alma
1/2 citrom leve
5 dkg vaj
2 evőkanál mazsola
rum
1 marék dió
1 mokkáskanál fahéj
2 evőkanál barna cukor
Elkészítése:
A mazsolát először egy pohár vízbe tesszük és alaposan megmossuk, majd rumba áztatjuk egy jó fél órára, addig félre tesszük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk egy edényben és beletesszük a felszeletelt almát, meghintjük 2 mokkáskanál fahéjjal, teszünk hozzá 2-3 evőkanál cukrot és a fél citrom levét, jól összekeverjük, hogy minden alma szeletet jól átjárjon a fahéjas-cukros-citromos olvasztott vaj, majd lefedve pároljuk 15 percig. Amikor megpuhult az alma, átkanalazzuk egy 20x20 cm-es kivajazott sütőtálba. Meghintjük mozsárban durvára tört dióval, valamint a rumba áztatott mazsolával és előmelegített sütőbe tesszük még jó 20 percre.
Vanília öntettel tálaljuk. Ideális édesség ezekre a hideg napokra :)