rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Fahéjas alma

2017. január 19. - rozmaring és levendula

fahejas_alma_1.JPG

 

Hozzávalók:

4-5 közepes méretű alma

1/2 citrom leve

5 dkg vaj

2 evőkanál mazsola

rum

1 marék dió

1 mokkáskanál fahéj

2 evőkanál barna cukor

 

Elkészítése:

A mazsolát először egy pohár vízbe tesszük és alaposan megmossuk, majd rumba áztatjuk egy jó fél órára, addig félre tesszük.

 Az almát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. 

A vajat megolvasztjuk egy edényben és beletesszük a felszeletelt almát, meghintjük 2 mokkáskanál fahéjjal, teszünk hozzá 2-3 evőkanál cukrot és a fél citrom levét, jól összekeverjük, hogy minden alma szeletet jól átjárjon a fahéjas-cukros-citromos olvasztott vaj, majd lefedve pároljuk 15 percig. Amikor megpuhult az alma, átkanalazzuk egy 20x20 cm-es kivajazott sütőtálba. Meghintjük mozsárban durvára tört dióval, valamint a rumba áztatott mazsolával és előmelegített sütőbe tesszük még jó 20 percre.

Vanília öntettel tálaljuk. Ideális édesség ezekre a hideg napokra :)

fahejas_alma_3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr6112138345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása