rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Gorgonzolás - spenótos lepény

2019. szeptember 26. - rozmaring és levendula

gorgonzolas_lepeny.jpeg

Egy igazi vendégváró fogás :)

Hozzávalók:

 1 csomag leveles tészta

1 csomag bébi spenót vagy rukkola

2 kis fej vöröshagyma

2 fej lila hagyma

1 csomag szeletelt bacon

gorgonzola

1 db kápia vagy kaliforniai paprika

1 doboz tejszín

1 egész tojás

3 gerezd fokhagyma

bors

kakukkfű

Elkészítése:

 Egy sütőtálat kivajazunk és belenyomkodjuk a készen kapható leveles tésztát úgy, hogy körbe felérje a sütőtál peremét.

Az apróra vágott bacont, a felszeletelt paprikát és a felkarikázott vöröshagymát egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk, betesszük a sütőbe és megsütjük.

A tésztára rátesszük a spenótot, a nyers felkarikázott lila hagymát és a gorgonzola darabokat.

gorgonzolas_lepeny_0.jpg

Majd rátesszük a megsütött bacont, paprikát és hagymát is.

gorgonzolas_lepeny_2.jpg

Végül mehet rá az elősütött paprika is.

gorgonzolas_lepeny_4.jpg

Legutolsó lépés maradt hátra: leöntjük a krémmel (amihez egy tálban alaposan összekeverjük a tejszínt az egész tojással, a felaprított fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel), és mehet is be a sütőbe. Díszítésként lila hagyma karikákat helyezhetünk még a krémre.

gorgonzolas_lepeny_leontve.jpg

 Megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr3115171182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása