rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Lecsós tarja bulgurral

2018. augusztus 29. - rozmaring és levendula

Ha étteremben eszünk valami nagyon finomat, utána feltétlenül elkészítem otthon is. Ez a fogás is így került az asztalunkra :) ... és úgy tűnik, hogy marad is :)

lecsos_tarja_bulgurral.jpg

Hozzávalók:

6 szelet csont nélküli tarja

Mexikói fűszerkeverék (Kotányi)

Grill fűszerkeverék (Kotányi)

őrölt bors

dijoni mustár

olaj

lecsó

fél zacskó bulgur

Elkészítése:

A hús szeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, ízlés szerint bedörzsöljük a fűszerekkel, (nem használtam sokat, éppen csak fél teáskanálnyit mindenből a hússzelet egy-egy oldalához), majd megkenjük mindegyiket a mustárral, és az olajból is öntünk rá egy keveset. Lefóliázva hűtőbe tesszük 2 órára, majd forró olajon kisütjük.

Köretként lecsót és bulgurt kínáltam hozzá.

A bulgurt a csomagoláson leírtak szerint, a lecsót hagyományos módon készítjük el, de picit kevesebb sóval, mert a hús elég fűszeres.Mennyei párosítás,megéri kipróbálni :)

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr9714209767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása