rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Az egyik legfinomabb teasüti, a madeleine....

2016. június 12. - rozmaring és levendula

Ez a kis francia apró teasüti az egyik kedvencem, amit nagyon szeretek elkésziteni, szinte heti rendszerességgel sütök egy-egy adagot valamilyen ízesítéssel. 

Most az alap változat, a citromos madeleine elkészítésének módját osztom meg veletek.

Hozzávalók

10 dkg finom liszt

10 dkg cukor

10 dkg olvasztott vaj (általában Ramat használok)

2 egész tojás

1 citrom reszelt héja

1 citrom leve

Elkészítése

Előmelegítjk a sütőt, a sütőformát pedig kivajazzuk és kilisztezzük. A cukrot a tojásokkal 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat. Végül mehet bele a citrom leve és a reszelt héja. Ha elkészült a krém, beletesszük a sütiformákba és mehet be a sütőbe. Teához, forrócsokihoz nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr498799168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása