Ez a kis francia apró teasüti az egyik kedvencem, amit nagyon szeretek elkésziteni, szinte heti rendszerességgel sütök egy-egy adagot valamilyen ízesítéssel.
Most az alap változat, a citromos madeleine elkészítésének módját osztom meg veletek.
Hozzávalók
10 dkg finom liszt
10 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj (általában Ramat használok)
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
Elkészítése
Előmelegítjk a sütőt, a sütőformát pedig kivajazzuk és kilisztezzük. A cukrot a tojásokkal 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és az olvasztott vajat. Végül mehet bele a citrom leve és a reszelt héja. Ha elkészült a krém, beletesszük a sütiformákba és mehet be a sütőbe. Teához, forrócsokihoz nagyon finom.