rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Gyümölcsös kosárkák

2016. június 13. - rozmaring és levendula

image_6_3.jpeg

Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg margarin

30 dkg finom liszt

10 dkg cukor

1 tojás sárgája

1 citrom reszelt héja

A vanília krémhez:

200 ml sűrű tejszín

1 vanília rúd

20 dkg cukor

2 tojás sárgája 

Elkészítése:

A tésztához a szoba hőmérsékletű margarint felkockázzuk és elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, végül beletesszük a tojássárgáját is. Az egészet masszává gyúrjuk össze. Ha kész, fóliába tekerve pihentetjük minimum 30 percig. Amikor letelt az idő, lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk. Kivajazott, kilisztezett kosárka formákba tesszük őket. Legjobb, ha van ellen formánk, akkor szépen megmarad a formája és nem emelkedik meg a tészta sülés közben. Előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.

A krémhez a tejszínt a vanília kikapargatott belsejével feltesszük melegedni. Közben a cukrot a tojások sárgájával habverővel összekeverjük. Amikor a tejszín megmelegedett, de még nem forrt fel, levesszük a tűzről, és apránként belekeverjük a cukor és a tojások keverékét, majd visszatesszük a gázra és alacsony hőfokon lassú kevergetés közben tovább melegítjük, hogy krémes állagú legyen.

Miután elkészült és kihűlt a krém a kosárkákba öntjük és tetszés szerint diszítjük.

gyumolcskosarka.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr108804318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása