rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Márton napi libacomb

2016. november 12. - rozmaring és levendula

Így Márton nap környékén sok konyhát, így a miénket is mindig átjárja a sült liba vagy kacsacomb illata, ehhez elengedhetetlen köret a párolt káposzta és a burgonyapüré:)

img_1276.JPG

 

Hozzávalók:

a libacombhoz:

libacomb (személyenként 1 db)

1 db sütőzacskó 

zöldfűszerek: oreganó, kakukkfű, bazsalikom

mangalica szalonna csíkok

bors

a párolt káposztához:

1 db vöröskáposzta 

1 szem alma

olaj

3-4 ek cukor

 3 ek 10%-os ecet

 Először elkészítjük a libacombokat: alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd a bőrös részt keresztbe bevagdaljuk és jól bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy sütőtálba sütőzacskót helyezünk és abba tesszük bele a fűszeres libacombokat, a combok tetejére 1-1 szelet mangalica szalonnát is tehetünk. Majd lezárjuk a sütőzacskót és jó 2 órán keresztül sütjük. A sütozacskónak nagy előnye, hogy egészséges, mivel a hús a saját zsírjában sül, semmit nem kell hozzáadni és a végeredmény nagyon finom :) Akkor lesz kész, amikor a hús elválik a csonttól.

A vörös káposztát a legkülső leveleitől megszabadítjuk, megmossuk és egészen vékonyra szeleteljük. Egy lábosba tesszük megsózzuk, egy kevés olajon, 3-4 evőkanál cukorral, 3 ek ecettel és  2 dl vízzel lefedve pároljuk 1óráát. Fél időben hozzáadunk egy reszelt almát. 

 Jó étvágyat! :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr1411945969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása