Így Márton nap környékén sok konyhát, így a miénket is mindig átjárja a sült liba vagy kacsacomb illata, ehhez elengedhetetlen köret a párolt káposzta és a burgonyapüré:)
Hozzávalók:
a libacombhoz:
libacomb (személyenként 1 db)
1 db sütőzacskó
zöldfűszerek: oreganó, kakukkfű, bazsalikom
mangalica szalonna csíkok
só
bors
a párolt káposztához:
1 db vöröskáposzta
1 szem alma
olaj
3-4 ek cukor
3 ek 10%-os ecet
Először elkészítjük a libacombokat: alaposan megmossuk, megtisztítjuk, majd a bőrös részt keresztbe bevagdaljuk és jól bedörzsöljük a fűszerekkel. Egy sütőtálba sütőzacskót helyezünk és abba tesszük bele a fűszeres libacombokat, a combok tetejére 1-1 szelet mangalica szalonnát is tehetünk. Majd lezárjuk a sütőzacskót és jó 2 órán keresztül sütjük. A sütozacskónak nagy előnye, hogy egészséges, mivel a hús a saját zsírjában sül, semmit nem kell hozzáadni és a végeredmény nagyon finom :) Akkor lesz kész, amikor a hús elválik a csonttól.
A vörös káposztát a legkülső leveleitől megszabadítjuk, megmossuk és egészen vékonyra szeleteljük. Egy lábosba tesszük megsózzuk, egy kevés olajon, 3-4 evőkanál cukorral, 3 ek ecettel és 2 dl vízzel lefedve pároljuk 1órán át. Fél időben hozzáadunk egy reszelt almát.
Jó étvágyat! :)