Hozzávalók:
4 db konyhakész pisztráng
2 felkarikázott citrom
4-5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, hallstatti rozmaringós sót használtam
őrölt bors
zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű), ehhez a recepthez a Kotányi Provence-i fűszerkeverékét használtam
sütőzacskó
Elkészítése:
A konyhakész pisztrángokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük.
Olívaolajat, sót, őrölt borsot és a zöldfűszereket egy kis tálban összekeverjük.
A halak mindkét oldalát beirdaljuk, és jól bedörzsöljük kívül-belül az olívaolajos-fűszeres keverékkel.
A halak belsejébe citromkarikákat és fokhagymaszeleteket helyezünk ízlés szerint.
Sütőzacskóba tesszük a halakat, és előmelegített sütőben sütjük 30 percig.