rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Borsóleves

2017. augusztus 21. - rozmaring és levendula

Ezt a könnyedén elkészíthető levest ajánlom mindenkinek a picit hűvösebb napokra, mert gyorsan készen van és tényleg finom :)

 Hozzávalók:

20 dkg borsó (fagyasztott is lehet)

1 db nagyobb sárgarépa felkarikázva

1 db nagyobb fehérrépa felkarikázva

fél szál angolzeller fél cm-es karikákra vágva

1 l víz

apróra vágott petrezselyem ízlés szerint

ételízesítő

2 csapott evőkanál liszt

1 teáskanál őrölt pirospaprika

olaj

Elkészítése:

Egy lábosba olajat öntünk és megpirítjuk rajta a zöldségeket.

borsokeves_1.JPG

Jó 10 percig lefedve pároljuk még, közben megszórjuk a petrezselyemmel, ezt követően hozzáadjuk a lisztet és jól átforgatjuk a zöldségeket. Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint ízesítjük (3 db Maggi erőleves kockát tettem bele). Kb. 25 perc alatt puhára fő.

 borsoleves_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr2912769142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása