Ezt a könnyedén elkészíthető levest ajánlom mindenkinek a picit hűvösebb napokra, mert gyorsan készen van és tényleg finom :)
Hozzávalók:
20 dkg borsó (fagyasztott is lehet)
1 db nagyobb sárgarépa felkarikázva
1 db nagyobb fehérrépa felkarikázva
fél szál angolzeller fél cm-es karikákra vágva
1 l víz
apróra vágott petrezselyem ízlés szerint
ételízesítő
2 csapott evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
olaj
Elkészítése:
Egy lábosba olajat öntünk és megpirítjuk rajta a zöldségeket.
Jó 10 percig lefedve pároljuk még, közben megszórjuk a petrezselyemmel, ezt követően hozzáadjuk a lisztet és jól átforgatjuk a zöldségeket. Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne csomósodjon össze. Hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük a vízzel, majd ízlés szerint ízesítjük (3 db Maggi erőleves kockát tettem bele). Kb. 25 perc alatt puhára fő.