rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Sztrapacska

2017. augusztus 21. - rozmaring és levendula

Ha nyár, akkor sör... ha sör, akkor sztrapacska....

 

img_2888_1.JPG

Bevallom ez egy leegyszerűsített változata a sztrapacskának, amit Stahl Juditnál láttam legelőször, de tényleg nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

a tésztához:

30 dkg liszt

1, 5 dl víz

1 dl tej

bors

2 gerezd apróra vágott fokhagyma

a krémhez:

12,5 dkg juhtúró

12 dkg krémes tehéntúró

2 dl tejföl

bors

3 gerezd apróra vágott fokhagyma

1 szál felaprított újhagyma

1 csomag bacon szalonna apróra vágva

Elkészítése:

A szalonnát egy serpenyőben pörcösre pirítjuk. 

A tésztához egy tálban csomómentesre keverjük a lisztet a vízzel, a tejjel, sóval, borssal és a fokhagymával. Ha még több vízre lenne szükség, akkor adjunk hozzá, ha túl híg lenne a tészta, akkor egy kis lisztet tegyünk még bele.

img_2882.JPG

Közben egy lábosban vízet forralunk, teszünk bele egy pici olajat és sót, nokedli szaggató segítségével  elkészítjük a nokedlit. Ha elkészült, leszűrjük, lecsepegtetjük és egy sütőtálba öntjük. Ráhalmozzuk a kész szalonnát a zsírral együtt, és jól átforgatjuk az egészet, hogy a szalonna mindenhova jusson.

Ezt követően elkészítjük a krémet: a juhtúrót és a tehéntúrót a tejföllel, sóval, borssal, felapírtott fokhagymával és az újhagymával alaposan összekeverjük. A kész krémet a szalonnás tésztára öntjük, jól összekeverjük. Az egészet 30 percre előmelegített sütőbe tesszük. Akkor lesz kész, ha arany barnára pirult a teteje. Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni.

img_2885.JPG

 

Fetasajtos paradicsomsalátával, esetleg sörrel fogyasztjuk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr9412672155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása