rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Töltött, sült hagymák

2017. december 27. - rozmaring és levendula

Ugyan a Karácsonyi nagy sütés - főzésen már túl vagyunk, de előttünk a Szilveszter, amikor szintén szeretünk  finomakat készíteni és enni. Bármely sültnek különleges és izgalmas körete lehet a töltött, sült hagyma.

12b80dd7-0f9b-466b-965e-5b87526bdbee.jpeg

 

Hozzávalók (15 darabhoz):

4 nagyobb fej vöröshagyma

4 nagy gerezd fokhagyma

3 dl tejszín

16 dkg karaván sajt

bors

friss rozmaring

bacon szalonna

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és megfőzzük. Nem kell agyon főzni, villával tudjuk ellenőrizni, hogy megpuhult-e. Amikor kész, tehát a tönk része egy picit kitolódott, kivesszük és félretesszük hűlni.

A fokhagymákat megpucoljuk és egészen apró kockákra vágjuk. Aki jobban szereti, használhat fokhagyma nyomót is.

A meghűlt vöröshagymákat félbe vágjuk, majd elkezdjük a húsos leveleket szétszálazni, amikből egy-egy csónak formát kapunk. A kis hagyma csónakokat bacon szalonnával bélelt tepsibe ültetjük.

df2d8a90-de81-491c-ad9a-fb47a43baab3.jpeg

Csak a szélesebb hagymaleveleket használjuk csónaknak, a kisebb, belső részeket egy jó éles késsel apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon az apróra vágott fokhagymával arany barnára pirítjuk.

acb5bfb1-67cb-4499-8034-4dab5d5e680a.jpeg

Félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a sűrű állagú főzőtejszínt, belereszeljük a karaván sajtot. Visszatesszük a tűzre, közepes lángon még kevergetjük, hogy a sajt elolvadjon benne. A legvégén sózzuk, borsozzuk és beledobjuk a felaprított rozmaringot.

73a5a271-dec5-436d-9094-92ac474eb482.jpeg

Ezt a krémes tölteléket fogjuk ,és egy koktélos vagy teáskanál segítségével beletöltjük a hagyma csónakokba.

0e43aba3-5e5e-47ad-8c6a-d31f4ddfda0b.jpeg

Forró sütőben, alsó-felső sütésen kb. 20 perc alatt megsütjük.

Különleges köret nem mindennapi alkalmakra :)

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr3213527959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása