rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Vaníliás almatorta

2018. március 15. - rozmaring és levendula

 

46976e6e-fef7-4016-a06e-e67cfc3e2903.jpeg

Hozzávalók:

a tésztához:

kb. 20 cm átméröjü sütöforma

10 dkg olvasztott margarin

10 dkg liszt

10 dkg cukor

2 egész tojás

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 citrom leve

egy pici vaj és liszt a forma kikenéséhez

az almás feltéthez:

2 kisebb alma

citromlé (nem kell egy egész citrom, érzéssel csak csepegtetünk ízlés szerint

a vaníliához:

1 csomag Dr. Oetker vanília pudingpor

 

Elkészítése:

Elöször a tésztát készítjük el. A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az olvasztott, de már kihűlt vajat és a szódabikarbónás lisztes keveréket, majd a citrom levét is. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 20-30 percig sütjük alsó-felső sütésen (folyamatosan ellenőrizzük, nehogy csak kívülről süljön meg hirtelen, a közepe is jól süljön át, akkor lejjebb vesszük vagy áttesszük alsó sütésre). Amikor elkészült, kivesszük és félretesszük hülni.

Az almákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és citromlével meghintjük, hogy ne barnuljon be.

A vanília krémet idő hiányában vanília pudinggal helyettesítettem (leszámítva azt, hogy ez nem valami elegáns dolog, nagyon finom lett :)

Ha van idönk, akkor nyugodtan nekiállhatunk a vanília krém elkészítésének.

Amikor meghült a tészta kiborítjuk egy tányérra, de akár a formában is hagyhatjuk, akkor könnyebben rá tudjuk halmozni a krémet és az almát. Elöször rákenjük a vanília pudingot szép, egyenletes formában majd feldíszítjük az alma szeletekkel.

Alma helyett őszibarack befőttel is elkészíthetjük, úgy is nagyon mutatós és finom lesz.

barackos_torta_1.jpg

 

Kávéhoz, teához vagy egy jó forró kakaóhoz nagyon finom :)

Jó sütést kívánok!

barackos_torta_2.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr5113736586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása