rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Croque madame

... egy picit másképp

2016. június 11. - rozmaring és levendula


Bernáth József legújabb szakácskönyvének a bemutatóján készített néhány finom falatot a könyvből.


image_2_1.jpeg

         image_1_1.jpeg  

Legutóbb, a hivatalos oldalán közzétett croque madame-ot készitettem el, és tényleg nagyon finom lett. Nemcsak reggelinek kiváló, de bármikor elkészithető, amikor rövid idő alatt szeretnénk valami mutatós finomságot varázsolni a tányérra.

 

image_6_1.jpeg

 

Hozzávalók:

4 db toast kenyér

8 szelet pármai sonka 

4 kisebb meretű tojás - a sütőformánk méretétől függően kevesebb is elegendő

a besamell szószhoz:

20 gramm vaj

2,5 dl tej

20 gramm liszt

friss rozmaring

Elkészítése:

Először elkészítjük a besamellt: megolvasztjuk a vajat, apránkent belekeverjük a lisztet, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a felforralt tejet. Összekeverjük, sózzuk, beletesszük a felaprított rozmaringot.

A toast kenyerek szélét eltávolítjuk es nyújtódeszkán kinyújtjuk a kenyereket. A szeleteket mindkét oldalukon megvajazzuk es kibéleljük velük a szuflé formánkat (muffin formával is dolgozhatunk, de az egy picit kisebb). Előmelegített sütőben ropogósra sütjük őket.  Közben a sonkát serpenyőben megsütjük. A sütőből kivesszük az elősütött kenyérszeleteket és mindegyik formába a kenyérszeletekre helyezünk egy-egy megsütött sonkaszeletet, öntünk rá a besamellből, majd egy-egy tojást teszünk a mártásra. Sütőben összesütjük. Friss salátával tálaljuk.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr48799534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása