rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Meggyes torta

2016. augusztus 22. - rozmaring és levendula

Ezt a meggyes finomságot idén nyáron készítettem először, valójában a francia clafoutis és az általam nagyon kedvelt madeleine keveréke.


image_18_1.jpeg

 

 

 

 

 Hozzávalók (26 cm-es piteformához)

15 dkg vaj

20 dkg finomliszt

20 dkg cukor

2 tojás

1 db vaníliarúd

1 egész citrom reszelt héja

1 egész citrom leve

30 dkg magozott meggy vagy cseresznye

Elkészítés:

A vajat alacsony lángon egy kis edényben megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.

A tojásokat a cukorral 4-5 perc alatt kézi habverővel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet és a lehűtött olvasztott vajat. A krémbe belereszeljük egy citrom héját, majd belecsepegtetjük a citrom levét, 1 vaníliarúd kikapargatott belseje is mehet bele, majd jó alaposan összekeverjük az egészet.

A piteformánkat kivajazzuk, kilisztezzük és eloszlatjuk benne a kimagozott meggyet vagy cseresznyét, majd ráöntjük a tésztánkat. A nyers tésztába a meggy/cseresznyeszemek közé egészen sűrű állagú narancslekvárt is tehetünk, majd 180 fokra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegített sütőben sütjük addig, amíg aranybarna lesz a teteje. 


image_20.jpeg


A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr878919860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása