A tésztát a korábban leírt módon elkészítjük, de ha nincs rá időnk, megvásárolhatjuk a kész tésztát is.
A paradicsomos mártást roppant egyszerű elkészíteni és nagyon finom is.
Hozzávalók:
3 közepes méretű paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kisüveg sűrített paradicsomkonzerv
olívaolaj
só
bors
bazsalikom
oregánó
parmezán
A paradicsomokat meghámozzuk (de rajta is maradhat a héja, esetleg használhatunk készen kapható hámozott paradicsomkonzervet is) és apró, 1-2 cm-es darabokra vágva egy nagyobb tálba tesszük őket a szintén apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük a fűszerekkel és egy kis időre állni hagyjuk.
Ezt követően egy serpenyőbe tesszük az egészet és közepes lángon elkezdjük megfonnyaszatni. Amikor kellően megpuhult a paradicsom és összeértek az ízek, adhatunk hozzá 2-3 teáskanálnyi sűrített paradicsomot is, ettől még krémesebb lesz a szószunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, friss bazsalikommal is meghinthetjük. Amikor elkészült mehet bele a megfőtt gnocchi.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.