rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

paradicsomos gnocchi

2016. augusztus 22. - rozmaring és levendula

A tésztát a korábban leírt módon elkészítjük, de ha nincs rá időnk, megvásárolhatjuk a kész tésztát is.

A paradicsomos mártást roppant egyszerű elkészíteni és nagyon finom is.

Hozzávalók:

3 közepes méretű paradicsom

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kisüveg sűrített paradicsomkonzerv

olívaolaj

bors

bazsalikom

oregánó

parmezán

A paradicsomokat meghámozzuk (de rajta is maradhat a héja, esetleg használhatunk készen kapható hámozott paradicsomkonzervet is) és apró, 1-2 cm-es darabokra vágva egy nagyobb tálba tesszük őket a szintén apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük a fűszerekkel és egy kis időre állni hagyjuk. 

image_14.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Ezt követően egy serpenyőbe tesszük az egészet és közepes lángon elkezdjük megfonnyaszatni. Amikor kellően megpuhult a paradicsom és összeértek az ízek, adhatunk hozzá 2-3 teáskanálnyi sűrített paradicsomot is, ettől még krémesebb lesz a szószunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, friss bazsalikommal is meghinthetjük. Amikor elkészült mehet bele a megfőtt gnocchi.

 image_9_copy.jpeg

 

 

 

 

Reszelt parmezánnal tálaljuk.

image_4_2.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr5011356540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása