rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

parmezános gnocchi tészta

2016. augusztus 22. - rozmaring és levendula

Ha választanom kellene, hogy tészták közül melyiket kedvelem leginkább, akkor egyértelműen a gnocchira esne a választásom. Maga az üres tészta is rengeteg féleképpen variálható, csak tőlünk függ, hogy mivel bolondítjuk meg :)

Most a parmezános gnocchi receptjét osztom meg az olvasókkal:

Hozzávalók:

4közepes méretű burgonya

30 dkg liszt

2 egész tojás

parmezán

bors

bazsalikom

A buronyákat héjában megfőzzük. Ha elkészültek,  megpucoljuk őket, majd hagyjuk, hogy meghűljenek. Ezután paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, hogy egészen selymes, puha állagú legyen. Hozzáadjuk a 2 egész tojást és elkezdjük összekeverni - kinek hogy kényelmesebb, lehet villával, de nyugodtan kézzel is nekiállhatunk-, sózzuk, borsozzuk, friss apróra vágott bazsalikommal és parmezánnal ízesítjük, majd apránként elkezdjük hozzáadni a lisztet.

image_17_1.jpeg

 

Amikor már jól eldolgoztuk a hozzávalókat és nem ragad, gömböt formázunk a masszából, munkalapra helyezzük és elkezdjük vékony, 1-2 cm átmérőjű hengerré formázni.

image_16.jpeg

Ha egyenletes vastagságú, vékony hengerünk lett, akkor 2 cm hosszú darabokra vágjuk, hogy pici párnaformákat kapjunk.

 image_15.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr8411356374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása