Ha választanom kellene, hogy tészták közül melyiket kedvelem leginkább, akkor egyértelműen a gnocchira esne a választásom. Maga az üres tészta is rengeteg féleképpen variálható, csak tőlünk függ, hogy mivel bolondítjuk meg :)
Most a parmezános gnocchi receptjét osztom meg az olvasókkal:
Hozzávalók:
4közepes méretű burgonya
30 dkg liszt
2 egész tojás
parmezán
só
bors
bazsalikom
A buronyákat héjában megfőzzük. Ha elkészültek, megpucoljuk őket, majd hagyjuk, hogy meghűljenek. Ezután paradicsompasszírozón átpasszírozzuk, hogy egészen selymes, puha állagú legyen. Hozzáadjuk a 2 egész tojást és elkezdjük összekeverni - kinek hogy kényelmesebb, lehet villával, de nyugodtan kézzel is nekiállhatunk-, sózzuk, borsozzuk, friss apróra vágott bazsalikommal és parmezánnal ízesítjük, majd apránként elkezdjük hozzáadni a lisztet.
Amikor már jól eldolgoztuk a hozzávalókat és nem ragad, gömböt formázunk a masszából, munkalapra helyezzük és elkezdjük vékony, 1-2 cm átmérőjű hengerré formázni.
Ha egyenletes vastagságú, vékony hengerünk lett, akkor 2 cm hosszú darabokra vágjuk, hogy pici párnaformákat kapjunk.