rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Sütőtök krémleves

2016. október 14. - rozmaring és levendula

 

image_18_2.jpeg

Ha ősz, akkor sütőtök... ha sütőtök, akkor leves...

Először több, mint 15 éve kóstoltam ezt a levest, és egyaltalán nem nyerte el a tetszésemet. Aztán ahogy kezdett egyre divatosabbá válni kedvet kaptam a készítéséhez, ma pedig már el sem tudom képzelni az őszi, téli hònapokat e nélkül a leves nélkül.

 

 

Hozzávalók:

1 közepes méretű, 1,5 kg-os tök

2 közepes fej vöröshagyma

2-3 tk curry por

1 l húsleves alaplé

olaj

vaj

bors

Elkészítése:

Megpucoljuk a tököt és jó 2 cm-es darabokra vágjuk.

 

image_15_1.jpeg

A vöröshagymákat felaprítjuk, majd olaj es vaj keverékén üvegesre pirítjuk, ezt követően megszórjuk curryvel és  jól összekeverjük.

image_9_3.jpeg

 

 

 

 

 

 

Hozzáadjuk a darabokra vágott tököt, átforgatjuk a currys-hagymás keverékkel, majd felöntjük az alaplével.

image_16_1.jpeg

Közepes lángon 30-45 percig főzzük. Amikor megpuhult a tök, levesszük a tűzről, hagyjuk egy picit hűlni, majd botmixer segítségével összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálaláskor tejszinnel ízesítjük.

Igazi finomság a hűvösebb hétköznapokon :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr6311803239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása