rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Meggyes brownie

2016. október 24. - rozmaring és levendula

 

image_15_2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy igazi őszi délutánra való édességet hoztam mára :)

Hozzávalók:

200 gr étcsokoládé (Lindt 70 és 50%-os táblacsokit használtam)

180 gr vaj

180 gr muscovado cukor

2 egész tojás

100 gr liszt

1 teáskanál sütőpor

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, gázsütőnél 3-as fokozatra.

A 21 x 23 cm-es sütőformát kivajazzuk, kilisztezzük és sütőpapírral kibéleljük.

image_26.jpeg

Vízfürdő felett megolvasztjuk a kockára tördelt étcsokit, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat is, folyamatosan kevergetjük, amíg teljesen el nem olvadnak.

image_24.jpeg

image_22.jpeg

Amikor elkészült, félretesszük hűlni.

A cukrot a tojásokkal kézi robotgép 2-es fokozatán 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd a kihűlt csokis vajas keveréket hozzáöntjük, és az egészet összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is.

image_21_1.jpeg

Tehetünk bele meggyet vagy cseresznyét is, úgy hihetetlenül finom lesz :)

A masszát beleöntjük a sütőformába, a tetejére nyomkodhatunk meggyet, fehércsoki darabokat, ettől még izgalmasabb látványt kapunk.

image_24_1.jpeg

35-40 perc alatt megsütjük.

Vaniliafagyival tálaljuk :)

 image_11_3.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr2211827739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása