rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Spenótos parmezános lepény

2016. november 10. - rozmaring és levendula

Ezt a lepényt már egészen regóta készítem és mindig nagy sikert arat. Annak idejen az egyik hazai nagy kedvencem, Stahl Judit műsorában láttam. Picit átformálva, a saját ízvilágom szerint készítem. Akik nem szeretnek hosszasan időzni a konyhában, de valami különlegesre vágynak, azoknak ideális étek egy őszi hétköznap délutánra :)

lepeny.jpeg

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

1 csomag szeletelt bacon szalonna

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 db kaliforniai paprika

1 zacskó bébi spenót vagy rukkola

2,5 dl tejszín

1 tojás


2 gerezd fokhagyma

bors

zöldfűszerek (bazsalikom, oreganó, kakukkfű)

parmezán

cheddar sajt

Elkészítése:

Egy sütőtálat kibélelünk levelestésztával, ráhelyezzük az alaposan megmosott bébi spenót leveleket, ha ez éppen nincs akkor nyugodtan használhatunk helyette rukkolát is.

image_32.jpeg

Egy tepsire sütőpapírt helyezünk és rátesszük a tetszőleges méretűre vágott bacon szalonnát, kaliforniai paprika csíkokat és a felkarikázott vöröshagymát, majd elősütjük.

image_33.jpeg

Amíg ezek megsülnek előkészítjük a krémet, amivel az egész lepényt leöntjük a végén. Ehhez egy keverőtálba beletesszük az apróra vágott fokhagymát, beleöntjük a tejszínt, a tojást és a zöldfűszereket, majd az egészet alaposan összekeverjük, belereszeljük a cheddar sajtot és a parmezán egy részét.

Ha kellőképpen megpriult a sütőben a szalonna, a hagyma és a paprika, akkor kivesszük a sütőből és ráhelyezzük a spenótlevelekre, először a szalonnát, majd a paprikát végül a hagymakarikákat. Meghintjük egy kis őrölt borssal. Erre mehet az elkészített krémünk, úgy oszlassuk el a lepényen, hogy mindenhova jusson belőle. A tetejét meghintjük reszelt parmezánnal és 35-45 percig sütjük előmelegített sütőben közepes lángon.

image_34.jpeg

 

Friss kevert salátával tálaljuk.

image_36.jpeg

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr3511929569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása