rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Citromos-csokis torta

2017. április 22. - rozmaring és levendula

citromos-csokis_torta.jpg

 

Egy nagyon kedves barátnőm, Kocsis Tímea receptjét hoztam erre a hétvégére, egy nagyon finom,igazi tavaszi tortát :)

Hozzávalók:

A kérmhez:

4 közepes citrom leve

4 csapott evőkanál liszt

2 zacskó vanilin cukor

2 púpos evőkanál porcukor

15 dkg vaj

1 csipet só

1 evőkanál víz

A tésztához:

8 tojás

8 csapott evőkanál liszt

8 csapott evőkanál kristálycukor

1 csipetnyi szódabikarbóna

4 csapott evőkanál jó minőségű kakaópor

1 tábla étcsoki

Elkészítése:

Először elkészítjük a krémet: kifacsarjuk a 4 citrom levét, hozzáadjuk a lisztet és szobahőmérsékletű vízben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a csipet sót is, és így főzünk belőle krémet alacsony lángon. Főzés közben figyeljük, hogy kell-e még hozzá víz, ha kell akkor teszünk még hozzá. Amikor kihűlt a krém hozzáadjuk a vajjal és porcukorral már habosra kevert masszát, és még tovább keverjük krémes állagúra.

A tortalaphoz szétválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk apránként a kristálycukrot és habosra keverjük pár perc alatt. Kanalanként hozzátesszük a kakaóport és a lisztet. A sok kakaó miatt picit sűrű tésztánk lesz, ezért egy-két kanál hideg vízzel fellazítjuk. Az étcsokit apró darabokra morzsoljuk vagy lereszeljük és ezt is belekeverjük a krémbe, majd a kemény habbá vert tojásfehérjéket fokozatosan hozzákeverjük a masszához, vigyáznunk kell, hogy a fehérje össze ne törjön.

Sütőpapírral bélelt magasfalú tortaformába öntjük és közepes lángon 30 percig sütjük.

Amikor kihűlt a tészta három egyenlő részre vágjuk, és kívül-belül megkenjük a citromos krémmel. Gyümölcsökkel, esetleg virágokkal díszíthetjük.

Jó sütést kívánunk! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr2112443679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása