rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Tárkonyos raguleves

2017. május 27. - rozmaring és levendula

tarkonyos_raguleves.jpgHozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 nagyobb csirkemell filé

1,5 l húsleves alaplé

2 db sárgarépa vékony karikára szeletelve

1 db fehérrépa vékony karikákra szeletelve

kisebb maréknyi zeller

zöldborsó

olaj

tejszín

1 doboz tejföl

1 evőkanál liszt

tárkony

petrezselyem

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágva kevés olajon egy lábosban megdinszteljük. A csirkemell filét szintén megmossuk és apró kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, hozzátesszük a vöröshagymához, jól átforgatjuk benne, amikor a hús kifehéredett felöntjük 1,5 l húsleves alaplével.

img_2550.JPG

Hozzátesszük a zöldségeket és jó 40 percig főzzük. A borsót akkor adjuk csak hozzá, amikor már majdnem kész. Tovább főzzük még jó 10 percig, majd levesszük a tűzről.

img_2553.JPG

Habarást készítünk: a tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd a levesből néhány kanálnyit adunk hozzá, jól összekeverjük, ehhez adjuk ízlés szerint a tárkonyt, petrezselymet és egy kis citromlevet, ízlés szerint egy kis tejszínt is adhatunk hozzá. A forró leveshez hozzáadjuk a habarást és jól elkeverjük.

Nagyon finom :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr10012542005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása