Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 nagyobb csirkemell filé
1,5 l húsleves alaplé
2 db sárgarépa vékony karikára szeletelve
1 db fehérrépa vékony karikákra szeletelve
kisebb maréknyi zeller
zöldborsó
só
olaj
tejszín
1 doboz tejföl
1 evőkanál liszt
tárkony
petrezselyem
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágva kevés olajon egy lábosban megdinszteljük. A csirkemell filét szintén megmossuk és apró kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, hozzátesszük a vöröshagymához, jól átforgatjuk benne, amikor a hús kifehéredett felöntjük 1,5 l húsleves alaplével.
Hozzátesszük a zöldségeket és jó 40 percig főzzük. A borsót akkor adjuk csak hozzá, amikor már majdnem kész. Tovább főzzük még jó 10 percig, majd levesszük a tűzről.
Habarást készítünk: a tejfölhöz hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, majd a levesből néhány kanálnyit adunk hozzá, jól összekeverjük, ehhez adjuk ízlés szerint a tárkonyt, petrezselymet és egy kis citromlevet, ízlés szerint egy kis tejszínt is adhatunk hozzá. A forró leveshez hozzáadjuk a habarást és jól elkeverjük.
Nagyon finom :)