Ebben az időszakban nem is tudok mást elképzelni, mint egy cseresznyés finomságot, a clafoutis-t
Hozzávalók:
40 dkg magozatlan cseresznye
vaj a sütőtál kivajazásához
12 dkg liszt
10 dkg cukor
2,5dl tej
22 cm átmérőjű sűtőforma
1 citrom reszelt héja
porcukor a tálaláshoz
Elkészítése:
A sűtőformát kivajazzuk és eloszlatjuk benne a magozatlan cseresznyét, amit megszórunk egy kis cukorral.
A többi hozzávalót, a lisztet, a cukrot, a citrom reszelt héját, a 3 tojást és a tejet kézi habvarővel összekeverjük, majd az egészet a cseresznyére öntjük a sütőtálba. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük jó 30-40 percig egyenletesen, közepes lángon, amíg aranybarna lesz a teteje.
Porcukorral tálaljuk.
bon appétit!