rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Clafoutis

2017. június 19. - rozmaring és levendula

Ebben az időszakban nem is tudok mást elképzelni, mint egy cseresznyés finomságot, a clafoutis-t

img_2726.JPG

Hozzávalók:

40 dkg magozatlan cseresznye

vaj a sütőtál kivajazásához

12 dkg liszt

10 dkg cukor

2,5dl tej

22 cm átmérőjű sűtőforma

1 citrom reszelt héja

porcukor a tálaláshoz

 

Elkészítése:

A sűtőformát kivajazzuk és eloszlatjuk benne a magozatlan cseresznyét, amit megszórunk egy kis cukorral.

img_2723.JPG

A többi hozzávalót, a lisztet, a cukrot, a citrom reszelt héját, a 3 tojást és a tejet kézi habvarővel összekeverjük, majd az egészet a cseresznyére öntjük a sütőtálba. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük jó 30-40 percig egyenletesen, közepes lángon, amíg aranybarna lesz a teteje.

Porcukorral tálaljuk.

 img_2731.JPG

 

bon appétit!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr4312600047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása