Hozzávalók (egy 16 cm-es formához):
17 dkg margarin
17 dkg cukor
20 dkg liszt
2 db egész tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tejföl
1 egész citrom reszelt héja
1, 5 citrom leve
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 300 fokra.
A margarint a cukorral kézi habverő segítségével simára keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
Egy másik tálba a lisztet elkeverjük a reszelt citrom héjával és a szódabikarbónával. A vajas, cukros, tojásos krémhez adjuk fokozatosan a lisztes keveréket, a tejfölt, és tovább keverjük. Amikor szép, krémes állagú lett, beleöntjük az előzőleg alaposan kivajazott, kilisztezett kuglóf formába, és kb. 40 percig sütjük 170 fokon az előmelegített sütőben.