rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Citromos kuglóf

2017. november 03. - rozmaring és levendula

kuglof.jpeg

Hozzávalók (egy 16 cm-es formához):

17 dkg margarin

17 dkg cukor

20 dkg liszt

2 db egész tojás

1 mokkáskanál szódabikarbóna

2-3 evőkanál tejföl

1 egész citrom reszelt héja

1, 5 citrom leve

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 300 fokra.

A margarint a cukorral kézi habverő segítségével simára keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

Egy másik tálba a lisztet elkeverjük a reszelt citrom héjával és a szódabikarbónával. A vajas, cukros, tojásos krémhez adjuk fokozatosan a lisztes keveréket, a tejfölt, és tovább keverjük. Amikor szép, krémes állagú lett, beleöntjük az előzőleg alaposan kivajazott, kilisztezett kuglóf formába, és kb. 40 percig sütjük 170 fokon az előmelegített sütőben.

 kuglof2.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr8913067756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása