Ilyen borongós, őszi, esős időben nincs is jobb, mint otthon készíteni valami finomat, amivel nem kell sokat bajlódni :)
Pont ehhez az időjáráshoz passzol egy finom spagetti egy jó salátával és egy finom borral.
Hozzávalók:
spagetti tészta ( személyenként 10 dkg-ot számoljunk), Barilla spaghetti tésztát használtam
2 kis üveg sűrített paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
bazsalikom
olaj
só
bors
Elkészítése:
Egy lábosban vizet forralunk egy kevés sóval és megfőzzük benne a tésztát.
Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a vékonyra felkarikázott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát (én ezt is miután egy nagyobb késsel összenyomtam, csak karikákra szoktam vágni, nem aprítom fel teljesen). Ha megfonnyadt a hagyma ráöntjük a paradicsom sűrítményt, alaposan összekeverjük, rottyantunk rajta egyet-kettőt, és sóval, őrölt borssal, bazsalikommal (a nemrég ajándékba kapott házi készítésű szárított bazsalikomot használtam) fűszerezzük. Ezzel kész is a szószunk. Összekeverjük a tésztával és pikk-pakk el is készült egy nagyon finom spagetti :) parmezán sajtot szórhatunk rá, de ha épp nincs otthon, anélkül is nagyon finom.
Mozarella salátával és fehérborral fogyasztjuk.
Jó étvágyat!