rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Paradicsomos spagetti vagyis spaghetti al pomodoro

2017. november 18. - rozmaring és levendula

Ilyen borongós, őszi, esős időben nincs is jobb, mint otthon készíteni valami finomat, amivel nem kell sokat bajlódni :)

Pont ehhez az időjáráshoz passzol egy finom spagetti egy jó salátával és egy finom borral.

spagetti.jpeg

Hozzávalók:

spagetti tészta ( személyenként 10 dkg-ot számoljunk), Barilla spaghetti tésztát használtam

2 kis üveg sűrített paradicsom

2 közepes fej vöröshagyma

3 nagyobb gerezd fokhagyma

bazsalikom

olaj

bors

Elkészítése:

Egy lábosban vizet forralunk egy kevés sóval és megfőzzük benne  a tésztát.

Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a vékonyra felkarikázott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát (én ezt is miután egy nagyobb késsel összenyomtam, csak karikákra szoktam vágni, nem aprítom fel teljesen). Ha megfonnyadt a hagyma ráöntjük a paradicsom sűrítményt, alaposan összekeverjük, rottyantunk rajta egyet-kettőt, és sóval, őrölt borssal, bazsalikommal (a nemrég ajándékba kapott házi készítésű szárított bazsalikomot használtam) fűszerezzük. Ezzel kész is a szószunk. Összekeverjük a tésztával és pikk-pakk el is készült egy nagyon finom spagetti :) parmezán sajtot szórhatunk rá, de ha épp nincs otthon, anélkül is nagyon finom.

Mozarella salátával és fehérborral fogyasztjuk.

079bb287-ac11-4974-a9aa-76da4066f31c.jpeg

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr113300221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása