rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

almás kuglóf

2019. november 11. - rozmaring és levendula

almas_kuglof_1.jpg

Hozzávalók (kis méretű formához):

17 dkg vaj

10 dkg cukor (lehet kevesebb is)

3 egész tojás

20 dkg liszt

1 teáskanál szódabikarbóna

3 evőkanál tej

1 db alma

őrölt fahéj

őrölt gyömbér

1 egész citrom héja és leve

+ vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítése:

A kuglóf formánkat alaposan kivajazzuk és kilisztezzük.

Egy tálba tesszük a felkockázott, hideg vajat, a tojásokat és a cukrot és habosra keverjük. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd apránként hozzáadjuk a tojásos, cukros, vajas krémhez és jól összekeverjük, a tejet is hozzákanalazzuk, végül belefacsarjuk a citrom levét.

Közben az almát megpucoljuk és egészen apróra daraboljuk (reszelhetjük is, ha úgy egyszerűbb), meghintjük egy jó adag fahéjjal, egy kevés gyömbérrel, belereszeljük a citrom héját és alaposan összeforgatjuk az egészet.

Végül a krémhez keverjük a fűszeres almát és az egészet belekanalazzuk a kuglóf formába.

300 fokos előmelegített sütőbe tesszük és alacsonyabb hőfokon (kb. 170 fokon) sütjük 40-45 percig.

Vanília öntettel vagy vanília fagylalttal tálaljuk.

almas_kuglof_2.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr9715301196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása