Ennek a mutatós, vendégváráshoz tökéletes körözöttnek az elkészítéséhez Bernáth József adta az ötletet, és picit változtatva rajta szombat este azonnal ki is próbáltam. A siker garantált volt:)
Így készítettem el:
Hozzávalók 6 adaghoz:
6 db egyenes falú üvegpohár
1db kígyó uborka
1 db kisebb cukkini
1 db sárgarépa
6-8 szem koktél paradicsom
1 db kisebb lila hagyma
1 szál újhagyma
zeller levél a díszítéshez
A körözötthöz:
brindza túró
krémes tehentúró
krémes állagú joghurt ( krémes natúr Danone Activiát használtam)
só
bors
őrölt kömény
őrölt pirospaprika
fél gerezd fokhagyma
egy pici lilahagyma
újhagyma
Elkészítése:
Veszünk 6 db egyenes falú üvegpoharat. A zöldségeket apró kockára vágjuk és rétegesen a poharakba tesszük.
A körözötthöz a brindza, -és a tehentúrót fele-fele arányban egy tálban jól elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, sót és az őrölt borsot, ezeket is belekeverjük a krémbe, majd hozzáadjuk az egészen apróra vágott hagymákat.
Ezt követően a körözöttet rákanalazzuk a poharakba tett zöldségkockákra. Zeller levéllel díszítjük. Megéri kipróbálni, a siker nem marad el :)