rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Vendégváró körözött

2017. július 02. - rozmaring és levendula

img_2828.JPG

Ennek a  mutatós, vendégváráshoz tökéletes körözöttnek az elkészítéséhez Bernáth József adta az ötletet, és picit változtatva rajta szombat este azonnal ki is próbáltam. A siker garantált volt:)

Így készítettem el:

Hozzávalók 6 adaghoz:

6 db egyenes falú üvegpohár

1db kígyó uborka

1 db kisebb cukkini

1 db sárgarépa

6-8 szem koktél paradicsom

1 db kisebb lila hagyma

1 szál újhagyma

zeller levél a díszítéshez

A körözötthöz:

brindza túró

krémes tehentúró

krémes állagú joghurt ( krémes natúr Danone Activiát használtam)

bors

őrölt kömény

őrölt pirospaprika

fél gerezd fokhagyma

egy pici lilahagyma

újhagyma

Elkészítése:

Veszünk 6 db egyenes falú üvegpoharat. A zöldségeket apró kockára vágjuk és rétegesen a poharakba tesszük. 

img_2826.JPG

A körözötthöz a brindza, -és a tehentúrót fele-fele arányban egy tálban jól elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a pirospaprikát, az őrölt köményt, sót és az őrölt borsot, ezeket is belekeverjük a krémbe, majd hozzáadjuk az egészen apróra vágott hagymákat.

img_2824.JPG

Ezt követően a körözöttet rákanalazzuk a poharakba tett zöldségkockákra. Zeller levéllel díszítjük. Megéri kipróbálni, a siker nem marad el :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr3312635189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása