rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Almásrétes

2017. október 20. - rozmaring és levendula

 

 almasretes_5_1.JPG 

Hozzávalók:

2 csomag résteslap (4 rúd lesz belőle)

rudanként 4 nagyobb alma

őrölt fehéj

ízlés szerint cukor

olaj a lapok kenéséhez (Vénusz napraforgó olajat használtam)

prézli

 

Elkészítése:

A készen kapható, hat lapból álló réteslapot szétszálazom és három-három lapból készítek el egy rudat. Leterítek a pultra egy konyharuhát, és óvatosan, hogy el ne szakadjon, ráteszem az első lapot, amit vékonyan megkenek olajjal, erre teszem a következő lapot, amit szintén beolajozok, majd jöhet a harmadik réteg lap egy kis olajjal, és egy pici prézlit is hintek rá (nem kell sok, hogy ne legyen csupa prézli, tényleg csak egy kevés).

almasretes_0.JPG

Erre halmozom hosszában, kb. 7 cm szélességben a négy darab lereszelt, fahéjjal összekevert almát.

almasretes_1_1.JPG

Óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerem a rudat. Minden tekerésnél az éppen felfelé eső részt is egy picit beolajozom.

Ha elkészült a rúd, átteszem sütőpapírral bélelt tepsire. 

almasretes_2_3_1.JPG

180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm, amíg szép arany barna nem lesz a teteje.

almasretes_4.JPG

Porcukorral vagy vanília öntettel tálalom.

Jó étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr212992200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása