Hozzávalók:
2 csomag résteslap (4 rúd lesz belőle)
rudanként 4 nagyobb alma
őrölt fehéj
ízlés szerint cukor
olaj a lapok kenéséhez (Vénusz napraforgó olajat használtam)
prézli
Elkészítése:
A készen kapható, hat lapból álló réteslapot szétszálazom és három-három lapból készítek el egy rudat. Leterítek a pultra egy konyharuhát, és óvatosan, hogy el ne szakadjon, ráteszem az első lapot, amit vékonyan megkenek olajjal, erre teszem a következő lapot, amit szintén beolajozok, majd jöhet a harmadik réteg lap egy kis olajjal, és egy pici prézlit is hintek rá (nem kell sok, hogy ne legyen csupa prézli, tényleg csak egy kevés).
Erre halmozom hosszában, kb. 7 cm szélességben a négy darab lereszelt, fahéjjal összekevert almát.
Óvatosan, a konyharuha segítségével feltekerem a rudat. Minden tekerésnél az éppen felfelé eső részt is egy picit beolajozom.
Ha elkészült a rúd, átteszem sütőpapírral bélelt tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütöm, amíg szép arany barna nem lesz a teteje.
Porcukorral vagy vanília öntettel tálalom.
Jó étvágyat!