Hozzávalók:
500 gramm gnocchi (most készen vettem 500 grammos kiszerelésben, de ha valakinek van ideje és kedve nyugodtan elkészítheti saját maga, a receptet megtalálja itt a blogon)
1 db kacsamell
egy kisebb sütőtök fele
5-6 szelet bacon szalonna
3 dl tejszín
olaj
só
bors
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
fokhagyma granulátum
Elkészítése:
A kacsát és a tököt alaposan megmossuk. A sütőtököt megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk a kacsával együtt. Közben a gnocchit megfőzzük. Amikor felemelkednek a víz felszínére, akkor lesz jó, leszűrjük és félretesszük.
Egy lábosba olajat öntünk és megsütjük a felkockázott kacsamellet, amikor félkész, akkor hozzátesszük a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát, és együtt sütjük tovább.
A sütőtököt akkor adjuk hozzá, amikor a kacsa elkezdett pirulni, és lefedve pároljuk tovább.
Amikor a tök már puha, ráöntjük a tejszínt.
Ízlés szerint újra fűszerezhetjük, és pici liszttel sűríthetjük.
Beleforgatjuk a tejszínes szószba a megfőtt gnocchit és már tálalhatjuk is :)
Jó étvágyat hozzá!