rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Sütőtökös - kacsás gnocchi

2017. december 15. - rozmaring és levendula

sutotokos-kacsas_gnocchi_5.jpeg

 

Hozzávalók:

500 gramm gnocchi (most készen vettem 500 grammos kiszerelésben, de ha valakinek van ideje és kedve nyugodtan elkészítheti saját maga, a receptet megtalálja itt a blogon)

1 db kacsamell

egy kisebb sütőtök fele

5-6 szelet bacon szalonna

3 dl tejszín

olaj

bors

oregánó

bazsalikom

kakukkfű

fokhagyma granulátum

Elkészítése:

A kacsát és a tököt alaposan megmossuk. A sütőtököt megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk a kacsával együtt. Közben a gnocchit megfőzzük. Amikor felemelkednek a víz felszínére, akkor lesz jó, leszűrjük és félretesszük.

Egy lábosba olajat öntünk és megsütjük a felkockázott kacsamellet, amikor félkész, akkor hozzátesszük a vékony csíkokra vágott bacon szalonnát, és együtt sütjük tovább.

sutotokos-kacsas_gnocchi_1.jpeg

A sütőtököt akkor adjuk hozzá, amikor a kacsa elkezdett pirulni, és lefedve pároljuk tovább.

sutotokos-kacsas_gnocchi_2.jpeg

Amikor a tök már puha, ráöntjük a tejszínt.

sutotokos-kacsas_gnocchi_3.jpeg

sutotokos-kacsas_gnocchi_4.jpeg

Ízlés szerint újra fűszerezhetjük, és pici liszttel sűríthetjük.

Beleforgatjuk a tejszínes szószba a megfőtt gnocchit és már tálalhatjuk is :)

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringeslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr5913502287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása