Ezzel a kis karácsonyi kuglóffal kívánok minden kedves blog olvasómnak kellemes ünnepeket!
A hozzávalók azonosak a blogon található citromos kuglóf összetevőivel (16 cm-es formát használtam ehhez is), de tettem még bele egy maréknyi szeletelt mandulát, pár szem durvára vágott diót és néhány kocka 65%-os étcsoki törmeléket.
Miután megsült, hagytam kihűlni és leöntöttem a csokimázzal.
A csokimázhoz egy jó háromnegyed tábla 65%-os étcsokit egy kevés margarinnal (kb 1 evőkanálnyi) folyékony állagúra olvasztottam. A lényeg az volt, hogy olyan állagú csokikrémet kapjak, amivel be tudom vonni a kuglófot és nem folyik le róla. Ha mégis sűrűbb lenne, akkor pici vízzel hígíthatjuk. A csokit is megvártam, hogy picit meghűljön és csak utána vontam be vele a sütit :)