rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Vaníliás - mazsolás csiga

2018. november 13. - rozmaring és levendula

Ha választanom kell a vaníliás és a kakaós között, egyértelműen a vaníliás mellett döntök, legalábbis csigában mindenképpen :) Az egyik népszerű kávézóban az utóbbi időben rendre lecsúsztam róla, mert csak pár darabot sütnek belőle, mivel nem nagyon fogy. Elhatároztam, hogy megpróbálom, hátha…

Tovább

Sült lazac zöldséges bulgurral és olívaolajos-fokhagymás spagettivel

Hozzávalók: 4 vékonyabb szelet, jó minőségű lazac a bulgurhoz: 1 bögre bulgur húsleves lé vagy víz (ebből kb. kétszer annyi kell, mint amennyi bulgurt kimérünk) 2 közepes méretű sárgarépa 2 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma olaj a sütéshez a spagettihez: spagetti (Barilla…

Tovább

Lecsós tarja bulgurral

Ha étteremben eszünk valami nagyon finomat, utána feltétlenül elkészítem otthon is. Ez a fogás is így került az asztalunkra :) ... és úgy tűnik, hogy marad is :) Hozzávalók: 6 szelet csont nélküli tarja Mexikói fűszerkeverék (Kotányi) Grill fűszerkeverék (Kotányi) őrölt bors dijoni…

Tovább

Fűszeres rántott pulykamell, ecetes paradicsomsalátával és petrezselymes burgonyával

Sokszor a hagyományos, a jól megszokott íz a legjobb, legfinomabb, ezért is készítettem egy adag rántott pulykamellet, petrezselymes burgonyával, ecetes paradicsomsalátával, ami ebben a nyári melegben kifejezetten hűsítő volt. Hozzávalók: egy nagyobb darab pulykamell só bors ízlés szerint…

Tovább

Sültcsirkés zöldsaláta

Egy tökéletes meleg, nyári este elengedhetetlen része egy finom zöldsaláta és egy jó fajta fehér bor :) Hozzávalók: 1 zacskó rukkola 1 nagyobb cikória néhány levél jégsaláta negyed darab kígyó uborka néhány szem retek 1 db kisebb lilahagyma feta/ parmezán megsütött csirkemell a saláta…

Tovább

Pavlova torta

Hozzávalók: 4 db tojás fehérje pici só 3 teáskanál cukor málna ribizli áfonya   Elkészítése: A tojásfehérjéket kézi habverővel elkezdjük habbá verni, amikor még nincs teljesen készen, akkor hozzáadjuk a cukrot és a sót. Tovább verjük a habverővel. Amikor elkészült, sütőpapírral terített…

Tovább

Sült lazac fokhagymás-zöldfűszeres tésztával

Hozzávalók: 4 lazac szelet olaj spaghetti tészta 4 nagyobb gerezd fokhagyma fél citrom leve oliva olaj zöldfűszerek Elkészítése: A lazacot kevés olajon minden fűszer nélkül megsütjük. A tésztát megfőzzük (Barilla n. 5 fajtát szeretem használni). Egy serpenyőbe olaj és vaj keverékén és az…

Tovább

Pizzás tortilla tekercsek

Hozzávalók: 4 db tortilla lap sonka pizza szósz sajt Elkészítése: A tortilla lapokat kiterítjük, és mindegyiknek az egyik felét megkenjük paradicsom/pizza szósszal, erre helyezzük a sonka, majd a sajtszeleteket és feltekerjük. Bármilyen sonkát és sajtot használhatunk ízlés szerint. A…

Tovább

Paradicsomos csavart

Hozzávalók: 6 lap leveles tészta (Aldiban kapható fagyasztott tésztát használtam) 1 csomag bacon fél üveg Barilla Toscana szósz Elkészítése: A leveles tésztát, miután kivettük a mélyhűtőből és felengedett, kilisztezett munkalapon picit kinyújtjuk. Kb. 3-4 cm-es széles, 15 cm hosszú csíkokra…

Tovább

Fetás mártogatós

Egy kisebb darab feta sajtot villával jól összenyomkodunk, és natúr joghurttal krémes állagúra keverjük. Csepegtetünk bele egy kis szőlőmag olajat, hozzáadunk egy gerezd apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, apróra vágott rozmaringot, őrölt borsot, végül meghintjük egy kis só pihével. Egy nyári esti…

Tovább
süti beállítások módosítása