rozmaring & levendula

rozmaring & levendula

Töltött, sült hagymák

2017. december 27. - rozmaring és levendula

Ugyan a Karácsonyi nagy sütés - főzésen már túl vagyunk, de előttünk a Szilveszter, amikor szintén szeretünk  finomakat készíteni és enni. Bármely sültnek különleges és izgalmas körete lehet a töltött, sült hagyma.   Hozzávalók (15 darabhoz): 4 nagyobb fej vöröshagyma 4 nagy gerezd…

Tovább

Karácsonyi kuglóf

Ezzel a kis karácsonyi kuglóffal kívánok minden kedves blog olvasómnak kellemes ünnepeket!    A hozzávalók azonosak a blogon található citromos kuglóf összetevőivel (16 cm-es formát használtam ehhez is), de tettem még bele egy maréknyi szeletelt mandulát, pár szem durvára vágott diót és néhány…

Tovább

Sütőtökös - kacsás gnocchi

  Hozzávalók: 500 gramm gnocchi (most készen vettem 500 grammos kiszerelésben, de ha valakinek van ideje és kedve nyugodtan elkészítheti saját maga, a receptet megtalálja itt a blogon) 1 db kacsamell egy kisebb sütőtök fele 5-6 szelet bacon szalonna 3 dl…

Tovább

Paradicsomos spagetti vagyis spaghetti al pomodoro

Ilyen borongós, őszi, esős időben nincs is jobb, mint otthon készíteni valami finomat, amivel nem kell sokat bajlódni :) Pont ehhez az időjáráshoz passzol egy finom spagetti egy jó salátával és egy finom borral. Hozzávalók: spagetti tészta ( személyenként 10 dkg-ot számoljunk), Barilla…

Tovább

Citromos kuglóf

Hozzávalók (egy 16 cm-es formához): 17 dkg margarin 17 dkg cukor 20 dkg liszt 2 db egész tojás 1 mokkáskanál szódabikarbóna 2-3 evőkanál tejföl 1 egész citrom reszelt héja 1, 5 citrom leve Elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 300 fokra. A margarint a cukorral kézi habverő segítségével…

Tovább

Sült zöldségek

Aki szereti a sült zöldségeket, annak ebben a variációban is ízleni fog :) Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a fél - egy cm vastagságúra karikázott, tetszés szerinti zöldségeket. Mi most paradicsomot, cukkinit, lilahagymát, sonkahagymát, kaliforniai paprikát használtunk, de bármit lehet, amit…

Tovább

Almásrétes

     Hozzávalók: 2 csomag résteslap (4 rúd lesz belőle) rudanként 4 nagyobb alma őrölt fehéj ízlés szerint cukor olaj a lapok kenéséhez (Vénusz napraforgó olajat használtam) prézli   Elkészítése: A készen kapható, hat lapból álló réteslapot szétszálazom és három-három lapból készítek el…

Tovább

Lilahagyma lekvár

Hozzávalók: 4-5 fej lilahagyma olaj bors 3-4 teáskanál méz 3-4 teáskanál barna cukor 0,5 dl száraz vörösbor Elkészítése: a hagymákat megpucoljuk és hajszálvékonyra szeleteljük, majd egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a mézet, tovább dinszteljük, felöntjük a…

Tovább

Borsóleves

Ezt a könnyedén elkészíthető levest ajánlom mindenkinek a picit hűvösebb napokra, mert gyorsan készen van és tényleg finom :)  Hozzávalók: 20 dkg borsó (fagyasztott is lehet) 1 db nagyobb sárgarépa felkarikázva 1 db nagyobb fehérrépa felkarikázva fél szál angolzeller fél cm-es karikákra…

Tovább
süti beállítások módosítása